Verbonden Ademhaling

De verbonden adem is niets anders dan de natuurlijke ademhaling zoals we ademden toen we geboren werden. Als je geboren wordt zitten er doorgaans geen of nauwelijks blokkades in ons systeem. Bij de verbonden ademhaling zijn er geen pauzes tussen de in- en uitademing, die diep en vol vanuit de buik plaatsvindt. Als het systeem helemaal geopend is, zie je ook het middenrif en het bovenlichaam meegaan in de adem. Door alle stress, verkrampingen en trauma’s die we hebben meegemaakt, zitten er bijna bij ons allen pauzes tussen de in- en uitademing. We ademen te hoog, vergeten te ademen, ademen te snel of te langzaam. Dit doen we vaak ongemerkt en heeft heel veel impact op hoe we ons voelen en onze gezondheid.

Met de verbonden ademhaling, gaan we de in- en uitademing weer verbinden.

Ademwerk is een krachtige methode om dagelijkse indrukken, emoties en trauma te verwerken. Het kan weer ruimte creëren waar blokkades zitten. Je ademhaling optimaliseren geeft de mogelijkheid om je te ontspannen, je energiek en fit te voelen!

De verbonden ademhaling kan ervoor zorgen dat je uit je hoofd gaat en brengt je terug in je lichaam. De adem doet zijn werk. Vaak ervaren deelnemers dat er allerlei gevoelens aangeraakt worden, zoals bijvoorbeeld woede, verdriet, angst, vreugde, ontspanning of bliss. De wijsheid van jouw lichaam helpt je tijdens de ademreis.

Na een ademreis ervaren deelnemers vaak meer ruimte en meer energie in het dagelijks leven. De wijze waarop je ademt, laat zien hoe je in het leven staat. Als het ademsysteem meer geopend is, voel je meer wie je bent en dat je leeft.